Prototyper ved Gipsstøbning

Med denne proces fremstiller vi støbte prototyper og special komponenter i aluminium, magnesium og zink med leveringstider fra 5 arbejdsdage.

Efter støbeprocessen kan vi tilbyde CNC efterbearbejdning af de støbte emner udført på vores topmoderne maskinpark inklusiv opmåling og dokumentation.

Overkapacitet
For at kunne levere hurtigt er vores setup baseret på en meget stor overkapacitet samt in-house fremstilling af hele processen. Længere nede på siden kan du læse mere om konceptet.

 

Prototype i aluminium
Kvalitetsgaranti ved Formkon A/S

Hurtig tilbudsgivning
Tilbudsgivning på støbninger indenfor 2-48 timer.

Kvalitetsgaranti ved Formkon A/S

Ekstremt hurtige leveringstider
Første støbninger inden for 5-10 arbejdsdage.

Kvalitetsgaranti ved Formkon A/S

Store frihedsgrader
Det er muligt at fremstille meget komplekse emner uden slipvinkler og med underskær.

Kvalitetsgaranti ved Formkon A/S

Tynde godstykkelser
Helt ned til 1 mm og i nogle tilfælde endnu tyndere.

Kvalitetsgaranti ved Formkon A/S

Meget stor kapacitet
Vi kan håndtere store projekter uden at gå på kompromis med leveringstiden.

Sådan fremstiller vi gipsstøbte prototyper

Konstruktion af indløb mv.
Første skridt er 3D konstruktion af indløbet og eventuelt tilførsel af bearbejdningstillæg for efterfølgende CNC bearbejdning. Såfremt emnet er komplekst har vi endvidere mulighed for at udføre støbesimulationer.

3D printning af PMMA modeller
Det antal færdige metal emner, som skal bruges, skal først printes som PMMA modeller. Modellerne inklusiv indløb printes på vores store Voxeljet VX800 printer, som har en byggevolumen på 850 x 450 x 500 mm.

Fremstilling af gipsforme
De 3D printede PMMA modeller indstøbes i gips. Herefter brændes PMMA modellerne væk ved cirka 700 grader i en af vores 5 store industriovne. Herved opstår der et hulrum i gipsformen, som modsvarer det færdige emne i metal.

Støbning
Efter udbrænding af PMMA modellen hældes flydende aluminium, magnesium eller zink ned i gipsformen. Der arbejdes altid med nyt materiale, og der bruges vakuum i støbeprocessen, hvilket sikrer ensartet og homogent gods. Efter størkning slås gipsformen i stykker, og det støbte emne vaskes fri for gips. Indløbet fjernes, og emnerne er nu klar til afsendelse eller videre bearbejdning.

Efterbearbejdning
Når emnerne er støbt, har vi mulighed for at udføre kompleks CNC bearbejdning i vores topmoderne bearbejdningsafdeling. Udover CNC bearbejdning tilbyder vi også andre former for in-house efterbearbejdning, som eksempelvis varmebehandling og imprægnering.

Kvalitetskontrol
Inden emner afsendes, kan vi opmåle og kontrollere emnerne, så vi sikrer, at emnerne lever op til kundens krav. Gennem underleverandører har vi også mulighed for at tilbyde røntgen dokumentation samt udføre forskellige former for materiale tests.

Kompetent rådgivning

Vi har mere end 30 års erfaring med fremstilling af prototyper i aluminium, magnesium og zink. Kompetent rådgivning er en nøglesten i vores forretningkoncept. Kontakt os og få en uforpligtende dialog omkring jeres prototype behov.

Læs om osKontakt os

Gipsstøbning - Tekniske specifikationer


STANDARD LEGERINGER
• Aluminium AlSi7Mg – AB-42000
• Aluminium AlSi10Mg(Cu) – AB-43200
• Magnesium AZ91
• Magnesium AM50
• Magnesium AM60
• Zink Zamak 5

Andre legeringer ved forespørgsel.

TOLERANCER
Støbetolerancer i henhold til VDG P690, Accuracy grade D1.

VELEGNET STK. ANTAL
1-50 stk.

MAX. DIMENSION
700 mm x 400 mm x 400 mm (Større emner er eventuelt muligt, men kræver nærmere undersøgelse).

FINISH
Ra 6 – til Ra 9