Fusion


Skive, 1 juli 2016

Formkon A/S og JT-Teknik ApS går sammen om at skabe Europas stærkeste brand inden for levering af prototyper og specialdele i metal.

 

Størrelsen

Virksomhederne Formkon og JT Teknik fusionerer, med Formkon som den fortsættende virksomhed. Herved skabes en større virksomhed, hvor både leveringsmulighederne og konkurrenceevnen inden for kerneforretningen – prototyper og specialdele i metal – styrkes væsentligt. Det nye Formkon har 47 medarbejdere.

 

Samarbejdet

Formkon arbejder tæt sammen med JT Teknik omkring CNC bearbejdning af støbte emner og fræsning fra blok. Et samarbejde begge virksomheder har fordel af. Formkon kan tilbyde kunderne emner i den kvalitet de kræver og JT-Teknik har indirekte fået en væsentlig andel i Formkons vækst på eksportmarkederne.

 

Supplerende kompetencer

JT-Teknik er en af Danmarks dygtigste virksomheder indenfor CNC bearbejdning af komplekse komponenter, men virksomheden mangler en salgsafdeling. Formkon har en dygtig, internationalt orienteret salgsafdeling, hvilket de mange kendte virksomheder på referencelisten er et klart udtryk for. I kombination skabes der et godt fundament for yderligere vækst. Den samlede virksomhed bliver mere konkurrencedygtig, mere smidig og hurtigere til at opfylde kundernes behov.

 

Forretningsområder

Efter fusionen har Formkon fortsat 3 hovedforretningsområder indenfor fremstilling af prototyper og specialdele: Gipsstøbning, Trykstøbning og CNC bearbejdning.

Udover de 3 hovedforretningsområder vil de mindre forretningsområder smedje arbejde og PUR støbning stadig have en plads i det nye setup.

  

Ambitionen

Vi lever i en foranderlig verden hvor nye teknologier og forretningsmodeller konstant udfordrer alle virksomheder. Med 3D print, støbning, trykstøbning og spåntagende bearbejdning samlet i én virksomhed er Formkon bedre rustet til at møde fremtidens udfordringer.

Det nye Formkons er en af de stærkeste europæiske leverandører af metal prototyper og specialdele, målt på rådgivning, leveringstid, kvalitet og konkurrencekraft.